Tiedemannsfabrikken – et hybridprosjekt med Nobø i spissen

Tiedemannsfabrikken - en del av en ny og levende bydel
Illustrasjonsbilder lånt fra Selvaag Bolig Tiedemannsparken

I et av Oslos største boligprosjekter, Tiedemannsbyen, tar Nobø nå del i et hybridprosjekt. Her vil fjernvarme kombineres med elektrisk varme. Dette vil være en av Nobøs aller største leveranser innen byutvikling.  

Tiedemannsbyen ligger høyt på Ensjø, med gode solforhold, grøntområder og utsikt. Det er få steder som ligger så fint til i Oslo by, midt mellom det urbane og det fredelige. I mange år var Tiedemanns Tobakkfabrikk en hjørnestensbedrift i området, og byggherrene, FERD og Selvaag Bolig, omskaper i dag den ærverdige fabrikken til et nytt bomiljø. Foreløpig består området av 7 kvartaler og over 1400 boliger. Tiedemannsfabrikken felt G er en del av dette området, og Nobø leverer elektriske varmeprodukter til 322 av disse leilighetene.

Hybridløsningen er kostnadseffektiv for utbygger

– Det er vesentlig billigere for utbygger å velge elektrisk varme, særlig i isolasjonsfasen, forteller prosjektleder i Romerike Elektro, Rune Aasberg. Tidligere har det kun vært vannbåren varme, med gulvvarme eller radiatorer. Nå har imidlertid kravene endret seg, og det er mulig å lage en hybridløsning. I Tiedemannsfabrikken vil det derfor være vannbåren varme på baderommene og elektrisk varme i resten av leilighetene.  

– Det er mer kostnadseffektivt å sette opp panelovner enn å installere vannbåren varme, forteller Rune. – En god hybridløsning er ikke vanskeligere enn at vi regner frem nødvendig effekt. Kombinasjonen vannbåren varme og elektrisk varme fungerer veldig fint, sier Rune og smiler.

Faktasirkel

Faktaboks:

Prosjekt
 • Tiedemannsfabrikken. 
 • Antall boliger: Totalt over 1400 leiligheter. Nobø leverer til 322 leiligheter, felt G. 
 • Byggherrer: Ferd og Selvaag Bolig 
 • Entreprenør: Veidekke ASA. 
 • Samarbeidspartner Nobø: Romerike Elektro.
Leveranse:
 • Nobø Top og 2Te
 • Clip On Glass
 • Nobø Hub og R thermostat er oppgraderingsmulighet. 

 

Nobø er til å stole på

Rune Aasberg har valgt Nobø som leverandør på grunn av en lang og god kunderelasjon.

– Nobø er kjent for sine kvalitetsprodukter og jeg stoler på at de leverer som avtalt. At Nobø sine produkter er brukervennlige – også for sluttkunden – betyr mye. Vi slipper en drøss med henvendelser i etterkant, fordi veiledningen er så enkel og grei. Dette er faktisk et himla bra argument for å velge Nobø, uttrykker han.

Tiedemannsfabrikken - en del av en ny og levende bydel

Rita Brandli, salgsansvarlig for Nobø, kan fortelle at hun er svært stolt av å være bidragsyter til en ny og levende bydel. – Leilighetene blir solgt i rasende fart! Det er kanskje ikke så rart, da dette er sentrumsnære leiligheter med kort vei til offentlig kommunikasjon, skoler og barnehager. I tillegg ligger boligene i et fredelig område, i nærheten av Tiedemannsparken og Vestre Parkdrag. Personlig liker jeg at alle beboerne får muligheten til å oppgradere med Nobø Hub og derav bruke Nobø Energy Control. På den måten er det mulig å leve et urbant og grønt liv, ved å ikke bruke unødvendig mye strøm. Og så er det jo stilig at alle beboere får tilgang til takterrasser.  

I et av Oslos største boligprosjekter, Tiedemannsbyen, tar Nobø nå del i et hybridprosjekt. (Illustrasjonsbilde Selvaag Bolig)
I et av Oslos største boligprosjekter, Tiedemannsbyen, tar Nobø nå del i et hybridprosjekt. (Illustrasjonsbilde Selvaag Bolig)
I et av Oslos største boligprosjekter, Tiedemannsbyen, tar Nobø nå del i et hybridprosjekt. (Illustrasjonsbilde Selvaag Bolig)
Illustrasjonsbilder lånt fra Selvaag Bolig Tiedemannsparken

Hva er Nobø HUB og Nobø Energy Control?

Nobø Hub er hjertet i det testvinnende varmestyringssystemet, og sørger for at alle elementene snakker sammen. Via appen Nobø Energy Control kan panelovner, gulvvarme og andre smarte løsninger enkelt styres i ett og samme oversiktlige og brukervennlige system. 

 • Testvinnende løsning for smart varmestyring (tek.no)
 • Trådløs kommunikasjon med alle tilknyttende enheter 
 • Nobø Energy Control – intuitiv og forståelig app 
 • Perfekt for fjernstyring av hytta/sommersted