5 gode grunner til å velge smart varmestyring

Tenk deg at du kan ha det godt og varmt i huset eller på hytta, samtidig som energibruken reduseres. For godt til å være sant? Ikke hvis du satser på smart varmestyring.

Tenk deg at du kan ha det godt og varmt i huset eller på hytta, samtidig som energibruken reduseres. For godt til å være sant? Ikke hvis du satser på smart varmestyring.

Smart varmestyring skal være enkelt å forstå, og de tekniske løsningene må være så brukervennlige at alle i familien skal kunne bruke det like enkelt.

Nobø som er markedsleder på varmestyring i Norge, gir deg fem grunner til at du bør vurdere smart varmestyring hjemme:

1. Bedre energi-økonomi med smart varmestyring

Smart varmestyring gjør at du både sparer penger og unngår unødvendig strømforbruk. Du velger selv hvilke rom som skal være oppvarmet til hvilken tid. Du kan senke temperaturen i huset når det er natt, når du er på jobb eller bortreist. Men like vel ha et behagelig og varmt inneklima når du kommer hjem.

– Våre erfaringer viser at kundene kan spare inntil 25 prosent av oppvarmingskostnadene sine ved å installere smart varmestyring, sier Arne Hoseth, produktsjef i Nobø.

Varmestyring fra Nobø lar deg styre varmen også på gulvene - rett fra mobilen.
Varmestyring fra Nobø lar deg styre varmen også på gulvene - rett fra mobilen.
Varmestyring fra Nobø lar deg styre varmen også på gulvene - rett fra mobilen.

2. Alltid riktig temperatur

Alle har vi vel opplevd at temperatursvingninger gjør det vanskelig å finne den behagelige varmen i stua.  Blir det kaldt ute, skrur vi opp panelovnene inne, med det resultat at vi må lufte etter en stund fordi det har blitt for varmt. Dermed åpnes vinduet, uten at vi samtidig tenker på at ovnen står og fyrer. Du betaler dyrt for å «fyre for kråka» og det er lite komfortabelt inne. Hva om panelovnene tilpasset seg situasjonene og tok ansvar for et behagelig inneklima?

  • Dette er typisk for mange norske hjem hvor en har gamle panelovner. Vi anbefaler alltid å investere i panelovner med gode termostater slik at temperaturen holder seg stabil. Kjøper du Nobø panelovner får du den mest nøyaktige termostaten på markedet.

3. Smart varmestyring - mer fleksibilitet

Et smart varmestyringssystem gjør at du enkelt kan avbryte et fastsatt ukesprogram som er satt til din husstand, for eksempel gjennom en egen app.

  • ­La oss si at du en kveld ønsker å være i kjellerstuen, som du sjelden bruker, der du også normalt har lav temperatur. I vårt system kan du da enkelt justere temperaturen gjennom appen Nobø Energy Control. Du kan eksempelvis sette timer på overstyringen både med nedtelling eller med konkrete tidspunkter. Uansett hva du velger å gjøre, får du raskt opp en god temperatur der du ønsker å være, forklarer Arne Hoseth.
  • Fleksibilitet handler også om at du enkelt kan koble på annen elektrisk varme til varmesystemet, som for eksempel gulvvarme. Ja, for Nobø har gulvvarme i form av varmekabel, varmefolie og varmematte som kan legges nytt. Men har du allerede gulvvarme, kan en elektriker enkelt koble på en Nobø gulvvarmetermostat. Og på en-to-tre, så kan du styre også gulvvarmen via din mobil, forteller Arne Hoseth entusiastisk.

4. Intuitivt og lekende lett å bruke

Et styringssystem skal være lett å bruke. Tek.no skåret appen Nobø Energy Control skyhøyt på brukervennlighet i november 2018. Her kan selv bestemor eller minstemann i huset forstå hvordan appen brukes. Det å sette opp ukesprogram kan ikke misforstås, og du kan like lett overstyre ditt fastsatte program hvis du vil endre det.

5. Et interiørmessig løft

Ved å oppgradere panelovnene dine, får du også et finere rom rent stilmessig. Det har skjedd mye de siste årene når det kommer til design av panelovner. For mange er det viktig at de står i stil med resten av interiøret.

  • Da må jeg trekke frem «Nobø Top» som et godt eksempel. Her har vi en moderne designet panelovn, i Skandinavisk stil, med rene flater og myke hjørner. Ønsker du å endre fargen, kan du gjøre det ved å kjøpe «Clip on Glass» som kommer i ulike fargenyanser. Med et klikk hektes den på, og med ett har du gitt rommet et interiørmessig løft, skryter Arne Hoseth.

Ønsker du smart varmestyring hjemme eller på hytta? Les mer om Nobø Energy Control