– Ingen andre leverer så komplette anlegg som Nobø

Hytter Mountain Charlet
Oppe i Trysilfjellet bygges det nå 24 meget eksklusive hytter i svært flotte omgivelser. Svensgaard Installasjon i Elverum tar seg av all elinstallasjon, og til oppvarmingen har de valgt produkter fra Nobø.

– Svensgaard Installasjon ble grunnlagt av Olvar Svensgaard i 1922, så vi feirer 100 års jubileum neste år, forteller daglig leder Stein Halvorsen da vi møter ham på kontoret i Elverum.

– I dag er vi 30 ansatte, og gjør alt innenfor elektro og elinstallasjoner. De fleste oppdragene har vi her i Innlandet, men vi har også prosjekter nærmere Oslo, blant annet på Nannestad og Eidsvoll.

'Mountain Chalet' med utsikt til Trysilfjellet

Da vi besøkte Svensgaard var tre montører og en lærling i full gang med elinstallasjonene på et stort og eksklusivt hytteprosjekt i Trysil. Det har fått navnet 'Mountain Chalet' og består av 24 hytter med meget høy standard. Hver av dem er på 175 kvadratmeter over tre plan og fra de store panoramavinduene i stua har du kjempefin utsikt til Trysilfjellet.

Utbyggeren er Fundament Gruppen AS som har sitt hovedkontor på Jessheim.

– Første etasje består av gang, tre soverom, bad, vaskerom utebod, carport, bod og teknisk rom, opplyser Stein.
– Annen etasje har stue, kjøkken, bad og ett soverom, mens oppe på hemsen er det flere soverom og toalett. I noen av hyttene har hemsen også bad.

Stein Halvorsen

– En av årsakene til at vi valgte Nobø, er det gode varmestyringssystemet deres. Dette er et av de beste og enkleste som finnes på markedet, forteller Stein Halvorsen.

Nobøs varmestyringssystem kåret til best i test

– Vi har ansvaret for absolutt all elinstallasjon i de 24 hyttene, både av sterkstrøm og svakstrøm, sier han. – Svakstrøminstallasjonene er tele og data, pluss brannvarsling.

Hvorfor har dere valgt varmeløsninger fra Nobø på dette prosjektet?

– Det er jo selvsagt alltid snakk om pris, svarer Stein.

Best i test tek.no
– Men når det er sagt: En av årsakene til at vi valgte Nobø, er det gode varmestyringssystemet deres. Dette er et av de beste og enkleste som finnes på markedet. De har styresentralen Nobø Hub som fungerer kjempebra. Den er meget enkel å betjene for brukeren, og kan styres fra en app på telefonen eller nettbrettet ditt.

– Varmestyringen vårt ble faktisk best i test på Tek.no*, som er Norges største nettsted for forbrukerteknologi, innskyter Bjørn Sverre Ingstad. Han er Key Accont Manager hos Nobø. 
– Årsaken til at vi vant testen var nettopp dette at vi scoret høyest på brukervennlighet.

Nobø er mye mer enn panelovner

Nobø Hub

Med styresentralen Nobø Hub, kan brukeren enkelt styre alle Nobøs varmeprodukter fra telefonen eller nettbrettet sitt.

– I tillegg til Hub'ene, har Nobø levert panelovner med Clip On Glass, gulvtermostater av typen NTB 2R og NUF varmefolie til dette prosjektet, forteller Stein.
– Varmefolien bruker vi på gulvene i stuer, gang og kjøkken, mens alle soverommene har panelovner.

– Nobø er nok best kjent for panelovnene sine, sier Bjørn Sverre.
– Ikke alle vet at vi også leverer gulvmontert varme, som varmekabler, varmefolie og varmematter. Dette gjør at Nobø kan stå for all elektrisk oppvarming, både i boliger og næringsbygg. Det er ingen andre leverandører kan levere så komplette anlegg.

 

Med Nobø kan du styre alle varmekildene i huset

– En annen fordel med Nobø, er at hub'en kan styre alle varmeproduktene deres, påpeker Stein.
– Med varmekildene fra Nobø får du kontroll på alt.

Hvordan er det å jobbe med Nobø-produktene?
– Det går veldig greit, svarer montør Trond Grønbekk kontant. Vi har nå kommet opp til Trysil, og funnet Trond travelt opptatt på byggefeltet til Mountain Chalet-hyttene.
– Nobøs produkter er svært raske og enkle å montere. Bare se på denne ovnen med Clip On Glass : Den kommer som en hvit ovn, og når vi har hengt den opp, er det bare å klipse på denne stilige glassfronten. Det sammer gjelder termostaten. Den klikker du enkelt på plass her oppe i høyre hjørne bak på ovnen.

Romtermostat av høy klasse

Trond tar oss med bort til veggen med den ene romtermostaten.

– Så snart du trykker på knappen på denne Nobø-termostaten, merker du at den er av bedre klasse enn termostater fra mange av de andre merkene, sier han.
– Det ser du av den ryddige menyoversikten og den informative teksten på panelet. Dessuten er den jo veldig pen da, med den svarte fargen.

– Hvordan har leveransene til dette prosjektet gått?

Trond Grønbekk

– Du merker med en gang at Nobø-termostatene er av høy klasse, fastslår Trond Grønbekk.

– Det har gått helt fint, sier Stein.
– I alle fall foreløpig. Så langt har ikke koronaen skapt noen leveringsproblemer for oss. Vi har nok vært heldige sammenlignet med mange andre bransjer. Lagersjefen vår er den som har mest kontakt med Nobø og Bjørn, siden det er han som vanligvis henter inn priser og ordner med bestillinger. Men så vidt jeg forstår, har alt gått på skinner her.

Svensgaard blir Nobø Partner

Det gode samarbeidet med Nobø har ført til at Svensgaard Installasjon nå har fått tilbud om å bli Nobø Partner.

Nobø Partner logo
 Dette vil gi dem en rekke fordeler i forbindelse med innkjøp, markedsføring, opplæring og oppfølgingen hos Nobø.

 

 

*Tek.no, test av smarte panelovner, november 2018