Dansk ferieparadis med Nobø-varme

Søndervig Holiday home Modern

Høy kvalitet, energieffektivitet og justeringsmuligheter var viktig da Lalandia skulle velge oppvarmingsløsning til sitt nye ferie- og opplevelsessenter i Søndervig.

Omgitt av vakker vestjysk natur, og med Vesterhavet som nærmeste nabo, blir Lalandia Søndervig et unikt ferieparadis når det står ferdig sommeren 2022. Vi snakker tropisk vannland, hyggelige restauranter, lekeplasser og totalt 440 moderne feriehus – som alle er solgt og revet bort fra markedet.
 
Feriehusene blir utgangspunktet for opplevelsene som venter i Lalandia, og arkitektene lyttet til tilbakemeldinger fra mer enn én million gjester i andre Lalandiasentre før de tegnet og planla husene. Nobø leverer oppvarmingsløsningene i det nye feriesenteret, og salgssjef Brian Trolle kan fortelle om en prosess hvor ingenting har vært overlatt til tilfeldighetene:
 
- I mars 2019 fikk vi muligheten til å komme med et løsningsforslag som kunne leve opp til de høye kravene Lalandia stiller. For å være sikker på at løsningen vår skulle fungere, tilbød vi i første omgang å levere all oppvarming til prøvehusene deres. På den måten kunne vi vise frem produktene våre i praksis, forklarer han.
 
 
Søndervig Holiday home Modern
Søndervig Holiday home Modern
Søndervig Holiday home Modern

Faktasirkel

Faktaboks:

 •  
Prosjekt
 • Lalandia i Søndervik, Danmark. 
 • Antall boliger: 440 sommerhus 
 • Samarbeidspartner: Lemvigh Müller, Danmark.
 • Prosjektansvarlig: Brian Trolle, salgssjef Nobø Danmark.
 •  
 
Leveranse
 • 435 Nobø HUB
 • 1130 panelovner, inkludert termostater
 • 1222 stk NTB-2R Gulvvarmetermostater
 • 1222 stk NUC18 Varmekabler

 

Nobø leverer en komplett varmeløsning

Alle produktene leveres gjennom Lemvigh Müller, som har vært en tett samarbeidspartner i prosjektet. 

- Prosessen har vært lang, og slett ikke uten utfordringer underveis, men til slutt landet vi på en komplett løsning som Lalandia er godt fornøyde med. Vi skal levere oppvarmingsløsningene både til etappe 1 og etappe 2 av byggeprosjektet, sier Brian Trolle. Dette er en av våre aller største prosjektleveranser hvor vi står for NUC18 varmekabler, NTB-2R gulvtermostater, panelovner, samt Nobø Hubs (se faktaboks). Vi er svært stolte, sier Brian med et stort smil.

Søndervig_Holiday home_Active_Plus
Søndervig_Holiday home_Active_Plus
Søndervig_Holiday home_Active_Plus

En fordel å velge Nobø – for sluttkunde og installatør

I Danmark er prisen på elektrisitet høyere enn i Norge, og det er blant annet forbud mot å bruke panelovner i bolighus med mindre elektrisiteten kommer fra gjenvinningsanlegg, og at den gjeldende lovgivningen om oppvarming overholdes.  

- Men våre produkter har markedets laveste standby-forbruk, og når du i tillegg kan styre all varme fra én plass er det klart at utgiftene holdes nede og det blir mer energieffektivt. Hvordan vi får til dette, er fordi panelovnene og gulvvarmen er knyttet sammen via Nobø HUB. Via appen Nobø Energy Control velger man eksakt varme. Her kan man enkelt lage soner i hvert enkelt rom, og deretter bestemme temperaturen etter ønsket bruk, forteller Brian entusiastisk. 

Ved at Lalandia i Søndervig styrer varmen på denne måte, optimeres oppholdet til gjestene, samtidig som det reduserer varmeforbruket. Alle husene kan kontrolleres direkte fra resepsjonen, dermed kan en også sørge for at huset er oppvarmet når gjestene sjekker inn. Og om kvelden vil varmen automatisk senkes til en behagelig nattemperatur. I tillegg kan hver enkelt gjest også justere varmen individuelt i feriehuset via radiator eller gulvvarmetermostat, forklarer Trolle.  

Jacob Olsen, som arbeider som installatør på Lalandia-prosjektet, kan fortelle at Nobø er svært gode produkter å jobbe med. 

- Nobø-produktene har høy kvalitet. Når vi programmerer og setter opp Nobø Huben i de ulike sommerhusene, er det logisk og lett å følge instruksene. Alle de ulike komponentene kommunisere så godt sammen, dvs. – gulvvarme, panelovner, termostater og Nobø Hub. Produktene fra Nobø er svært brukervennlige, noe som også ganger oss installatører ved at vi ikke får mange veiledningsspørsmål av kunde i etterkant. 

Søndervig Holiday home Modern
Søndervig Holiday home Modern
Søndervig Holiday home Modern

Hva er Nobø HUB og Nobø Energy Control?

Nobø Hub er hjertet i det testvinnende varmestyringssystemet, som sørger for at alle elementene snakker sammen. Via appen Nobø Energy Control, vil en enkelt kunne styre panelovner, gulvvarme og andre smarte løsninger i et og samme oversiktlige og brukervennlige system.

 • Testvinnende løsning for smart varmestyring 
 • Trådløs kommunikasjon med alle tilknyttende enheter
 • Nobø Energy Control – intuitiv og forståelig app
 • Perfekt for fjernstyring av hytta/sommersted