5 grunner til å vurdere smart varmestyring på hytta

Hytte
Styr temperaturen med mobilen, kom fram til ferdig oppvarmet hytte gjennom hele vinteren – og unngå frosne rør og vannskader. Hyttelivet skal være enkelt og komfortabelt, og med Nobø Energy Control løfter du hyttekosen til nye høyder.

- Flesteparten av kundene som spør oss om smart varmestyring på hytta, er motivert av tanken om å kunne komme frem til en ferdig oppvarmet hytte på fredagskveldene, forteller Arne Hoseth, produktsjef i Nobø, et av Norges ledende selskaper på nettopp varmestyring. 

Han anbefaler hyttekunder å gå for Nobø Energy Control, en løsning for elektrisk varme som er utviklet for å gi full kontroll over all varmestyring i hytta.

- Etter en stund oppdager nemlig de fleste at smart varmestyring har langt flere fordeler enn de trodde på forhånd, sier han.  

Her er Arnes 5 viktigste grunner til at du skal velge smart varmestyring på hytta:

1. Du kommer frem til en god og varm hytte

Uka har vært lang, kjøreturen oppover mot fjellet likeså, og du kommer endelig fram til hytta en sen og iskald januarkveld. Da fortjener du å slenge deg ned i sofaen – uten ytterklærne på.

- Med mobilappen Nobø Energy Control skrur du opp varmen noen timer før du reiser, enkelt og greit, sier Arne Hoseth.

2. Det er enkelt å montere selv

Panelovnene fra Nobø er laget for det røffe klimaet i Norge med hyppige temperaturendringer og kalde vintre – noe som er spesielt viktig om hytta ligger på høyfjellet.

- Dessuten er det enkelt å sette de opp på egenhånd, og like enkelt å få de til å «snakke» med mobilappen, forteller han:

  1. Monter panelovnene og koble Nobø Hub til internett på hytta.
  2. Last ned Nobø Energy Control-appen til mobilen din.
  3. Koble Nobø Hub til de varmeovnene du ønsker, og styr ovnene fra hvor som helst i verden.

Et tips! Har du elektrisk gulvvarme fra før? Da kan en elektriker enkelt koble til «Nobø NTB 2R» gulvtermostat og knytte gulvvarmen opp mot Nobø Energy Control. Ta kontakt med din elektriker for et tilbud.

Varmestyring på hytta med appen Nobø Energy Control
Varmestyring på hytta med appen Nobø Energy Control
Varmestyring på hytta med appen Nobø Energy Control

3. Full kontroll fra mobilen

Den klassiske metoden for å gjøre ankomsten til hytta litt mer trivelig har vært å benytte løsninger som «Ring hytta varm». Om du velger å oppgradere til en moderne løsning, benytter du den eksisterende internettlinjen.

- Da kan du gjøre mer enn å skru på en varmeovn. Løsningen lar deg regulere flere panelovner og dermed styre varmen i flere rom. Hvis det ikke er internett på hytta fra før, kan du bruke mobilt bredbånd, forklarer produktsjefen.

Alt styres fra den brukervennlige Nobø Energy Control-appen som er kåret best i test på tek.no:

  • Sett ukeprogrammer
  • Lag forskjellige varmesoner
  • Fjernstyr hytta uansett hvor du er

4. Alltid riktig temperatur

Temperatursvingninger ute gjør det vanskelig å finne riktig temperatur inne. Blir det kaldt, skrur vi opp varmen på panelovnene, med det resultat at vi kanskje må lufte etter en stund.

- Dette er typisk for mange norske hytter hvor en har gamle ovner. Vi anbefaler at du investerer i panelovner som er såkalt smarte, ovner som «lærer» av omgivelsene og holder temperaturen stabil. Med Nobø panelovner får du den mest nøyaktige termostaten på markedet, sier Arne Hoseth.

5. Du sparer penger!

Smart varmestyring gjør at du unngår unødvendig strømforbruk og like vel beholder et lunt og behagelig inneklima. Du velger selv hvilke rom eller soner som skal være oppvarmet til hvilken tid, og kan senke temperaturen i huset når det er natt. Når du ikke er på hytta kan du la det stå på en ørliten lunk, og på den måten unngå frosne rør.

– Våre erfaringer viser at du kan spare inntil 25 prosent av oppvarmingskostnadene dine ved å installere smart varmestyring, avslutter produktsjef Arne Hoseth.

Start ditt nye hytteliv med Nobø Energy Control